duminică, 7 iulie 2013

Şarlotă de caise

caisele sunt piata asa ca neaparat trebuia sa pregatesc ceva din ele. am facut niste dulceata asa ca a venit si randul unei prajituri de duminca: sarlota cu caise


ingrediente:
1. Blat: 4 ouă, 75g zahar, 150 g faina, 1 lingurita de praf de copt, un borcan de dulceata de caise.
2. Crema: 2 plicuri de gelatina, 500g caise, 300g branza dulce, 250 g mascarpone, 2 linguri de smantana, 75g zahar, 175 ml nectar de caise.

Se incinge cuptorul la 200 degrade. Se bat albusurile cu zahar si un praf de sare pana se intareste, se adaugaa galbenusurile unul cate unul, iar apoi faina amestecata cu praf de copt. Se intinde aluatul pe tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 15 minute.
inainte de coacere

dupa coacere


Se rastoarna blatul de pandispan pe un prosop de bucatarie textil, se desprinde hartia, iar blatul se unge cu dulceata. Apoi se ruleaza in prosop


dupa ce se raceste se taie felii groase de un cm si se tapeteaza o forma de tort cu acestea
Pentru prepararea umpluturii se lasa gelatina la inmuiat circa 5 minute. Se oparesc caisele, se decojesc si se curata de samburi. 3 caise le pastrati pentru ornament restul taiate cuburi. Se amesteca branza, cu mascarpoe, smantana, zaharul si nectarul, iar apoi se inglobeaza gelatina dizolvata in putina apa calda si fructele.
Se aseaza crema in forma si se da la rece circa 2 ore.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu