sâmbătă, 1 iunie 2013

Brioşe glazurate curcubeu - Mozart

O nouă carte din colecţia atât de dragă nouă.
Mozart şi Curcubeul muzical este o minune. am citit-o şi recitit-o zilnic timp de o săptămână şi încă nu ne-am săturat. Spiriduşul Mozart este un spiriduş vesel, care adună zâmbete la borcan şi poate transforma un oraş alb negru într-unul plin de culoare. Curcubeul muzical este arma lui secretă.
Când nu cântă lui Mozart îi place să mănânce Şniţele Vieneze, fructe pe băţ, vată de zahăr pufoasă ca norii, şi brioşe glazurate cu un strop de curcubeu.
Lui Mozart îi place să împartă dulciurile cu prietenii săi Iepuraşul Allegreto şi Fluturaşul Roşu.
Astfel am purces şi noi la prepararea brioşelor glazurate curcubeu pe care le-am făcut din ciocolată şi merişoare.



Ingrediente:
muzica lui Mozart să răsune în toată casa
250g făină cernută, o linguriţă de bicarbonat stins cu 2 linguriţe de oţet alb, o linguriţă de scorţişoară, 85 g de zahăr, 85 g merişoare uscate, 25 g ciocolată neagră, 125g iaurt gras, 125 ml lapte, 3 linguri de ulei de floarea soarelui, 1 ou, praf de sare.
pentru glazură: 50g ciocolată neagră şi câteva bomboane decor colorate.


  • 1. Se încălzeşte cuptorul la 180º C/gaz 4.  Se cern făina, cacaua, praful de copt şi scorţişoara într-un bol.

  • Se adaugă amestecând zahărul şi merişoarele. 

  • Se pune ciocolata la microunde 1-1½ minute pe treapta medie, se amestecă şi se lasă deoparte.
  • 2. Se amestecă iaurtul şi laptele cu uleiul şi oul.

  •  Se face o gaură în mijlocul amestecului de făină şi se adaugă lichidul amestecând încet. Se toarnă jumătate din ciocolată deasupra, se încorporează cu grijă, apoi se toarnă şi restul de ciocolată şi se încorporează.

  •  
  • Ai grijă să nu amesteci prea tare. Se aşază compoziţia în formele de brioşe şi se lasă la cuptor 15-20 de minute până când cresc şi se întăresc.
  •  După ce le scoateţi din cuptor glazuraţi-le cu ciocolată topită şi bombonele.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu