sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Tort cu vişine, ciocolată şi brânză dulce

Pentru sfârşitul ăsta de săptămână am pregătit un tort cu vişine, cremă de brânză dulce şi blat duo cu cicolată. Sper să vă placă.



Dacă vă place cum arată să vă spun şi cum se face:
Ingrediente: 
1. Blat: 500g vişine din compot, 150g unt moale, 100g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 3 ouă, 200g făină, 2 linguriţe de praf de copt, 3 linguri mari de cremă de ciocolată (finetti).
2. Crema: un plic gelatină, 100ml lapte, 400g de brânză dulce sau ricotta, 120g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 200ml frişcă, 200g vişine, 1 plic gelatină roşie, 200ml suc de vişine, frunze de mentă.

Cuptorul se încinge la 180 grade, Se unge o formă de tort de 26cm, Se bate untul cu cu zahărul tos şi zahărul vanilat.

Se înglobează pe rând ouălele,


apoi făina amestecată cu praful de copt.

Jumătate din cantitatea de aluat se aşează în tavă, iar în cealaltă jumătate se pune crema de ciocolată, apoise aşează peste blatul alb.
Se repartizează pe deasupra vişinele.
Se coace 40 minute şi apoi se lasă la răcit

2. Crema: Se înmoaie gelatina în apă rece. Brânza se amestecă cu 100g de zahăr şi zahărul vanilat. Se încălzeşte puţin laptele şi se diyolvă gelatina. Se amestecă gelatina cu brânza. Se dă la rece 20 minute. Se bate frişca şi se adaugă la brânză. Se pune peste blat.
Se prepară geltina rece cu suc de vişine. În gelatina roşie se pun şi 200g de vişine şi după ce s-a răcit se ornează tortul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu