sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Melci cu mac sau nuca

Nu ma pricep la cozonaci, nici nu imi plac, decat daca sunt calzi si doar coaja. Cum sa fac sa mananc doar coaja? ....Stiu.. fac cozonacul invers, adica melci.
Cu ce sa-l umplu? Mac, nuca, evident si cu una si cu alta.
uite ce a iesit:


 Ingrediente:
1. aluat: 1 cub de drojdie, 100g zahar, 250ml lapte, 500g faina, 50g unt.
2. umplutura nuci: 200g nuca macinata, 2 linguri de cacao, 50 ml lapte, 2 linguri de zahar 3.umplutura mac: 200g mac, 50g stafide, 200ml lapte, 3 linguri de zahar, coaja de la o lamaie.
           Intr-un castron, se cerne faina ;i se face o gropita ]n mijloc in care se dizolva drojdia cu o lingura de zahar si putin lapte caldut.
Se lasa acoperit10 minute. Se framanta apoi un aluat cu restul de lapte si unt. Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut cel putin 30 minute.
Pentru umplutura de nuci se amesteca toate ingredientele.
Pentru umplutura cu mac se fierbe laptele cu zahar si mac, apoi se adauga coaja de la lamaie si stafidele. Se lasa la racit.
 Pe o planseta tapetata cu faina, se taie aluatul in doua si apoi se intind 2 foi dreptunghiulare, care se ung fiecare cu crema de nuca, respectiv mac.


  Se ruleaza fiecare foaie si apoi se taie felii groase de 2 degete.

 Se pun in forme de briosa si se aseaza pe o tava.


Daca vreti puteti pune si intr-o cratita dar se vor lipi intre ele.
se dau la cuptor la 180grade 40 minute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu