sâmbătă, 7 iulie 2012

Tort cu zmeură şi cremă de cappuccino

Zmeura, unul dintre fructele mele preferate, îmi aduce aminte de copilărie când, pe o căldură caniculară, mergeam în pădure şi umpleam o baniţă de zmeură pe care mai târziu o mâncam cu zahăr şi mămăligă rece.
În acest week-end avem o delicatese din zmeură şi cremă de cappuccino.
 Ingrediente: 
1. Blat: 3 ouă, 90g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 100 g făină, 1 linguriţă praf de copt.
2. Crema: 400g mascarpone, 1 gălbenuş, 3 plicuri praf de cappuccino, 100g zahăr, 20g gelatină, 50g fulgi de ciocolată, 250ml frişcă, 500g zmeură.

1. Blat:  Cuptorul se încinge la 180grade. Se amestecă ouăle întregi cu zahărul şi zahărul vanilat, până se dizolvă complet. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt. Se coace în tava unsă şi tapetată timp de 20 minute.
 Se lasă la răcit, iar între timp se prepară un gem de zmeură cu care vom unge blatul. Acesta se face din 100g zmeură şi 2 linguri de zahăr, care se pun la fiert până se îngroaşă puţin.
 2. Crema:  Gelatina se înmoaie în 50 ml apă.
Mascarpone se amestecă cu gălbenuşul.
Cappuccino se dizolvă în 150 ml apă şi amestecat cu 100g zahăr. Se pune pe foc mic şi se dizolvă gelatina în acesta. Se omogenizează cu mascarpone. Se dă la rece 15 minute.
Se adaugă în cremă fulgii de ciocolată şi frişca bătută.
Se aşează blatul pe un platou şi în jurul lui se pune inelul de la forma de tort. Se unge blatul cu gemul de zmeură şi se pun 250g zmeură peste gem.
Peste zmeură se pune crema de cappuccino.
 Se dă la frigider cel puţin 2 ore.
Se îndepărtează inelul şi se ornează cu restul de zmeură, fulgi de ciocolată şi cacao.
POFTA BUNĂ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu