sâmbătă, 14 iulie 2012

Pavlova

Desertul de azi e simplu, cu ingrediente clasice şi cu o istorie în spate.
Pavlova
Ingrediente: 4 albuşuri, 300g zahăr, o linguriţă de oţet, o linguriţă cu vârf de amidon, 300g frişcă, 300g fructe de pădure (eu am pus zmeură şi coacăze negre).

Se bat albuşurile cu puţină sare până devin lucioase. Se adaugă treptat zahărul şi se mixează până se dizolvă complet (nu se adaugă alt zahăr până ce nu se dizolvă precedentul). Se adaugă oţetul şi amidonul şi se mixează încă 10 minute. Bezeaua e gata atunci când răsturnaţi castronul şi nu cade din acesta.
Se preîncălzeşte cuptorul la 150grade (foc mic).
Se aşează bezeaua într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se coace o oră şi un sfert cu uşa cuptorului întredeschisă.
După ce s-a răcit complet se pune frişca bătută cu un plic de zahăr vanilat şi fructele de pădure. Se dă la rece cel puţin o oră.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu